Om ni har glömt

Ifall ni har glömt hur vi ser ut så bjuder vi på några bilder.






En sak vi glömt berätta är ju hur mycket svenskar det finns här. Det kryllar av dom överallt. I mataffären, i köket, på beachen, i badrummet, ja vi kan helt enkelt inte komma undan. Men visst är det trevligt att prata lite svenska emmellanåt ;) Lite komiskt är det ju åxå när man inser att killen eller tjejen man snackar med är svensk, och där har man stått och pratat engelska ^^ Annars är det irländare och tyskar som dominerar, och vi undrar faktiskt vart alla australienare håller hus. Förhoppningsvis har vi nog med pengar att göra västkusten åxå så vi får känna på det "riktiga" australien utan alla dessa turister.

Peace!


Lagunen - Där det händer

Idag smäller det! Äntligen ska vi få åka ut till Whitsundays och Stora Barriärrevet! I en vecka har vi väntat här i Airlie Beach men vi hade nog aldrig kommit hit så tidigt om vi visste att det i princip inte fanns nått att göra... Vi har hängt vid lagunen, spelat kort vid lagunen, badat i lagunen, läst böcker vid lagunen och solat vid lagunen.

Som tur är kom Antonia, Christopher (tyskarna vi träffade på Banana Benders i Brisbane) och deras nyfunna vän Julian till vår räddning i förrgår :D Och gissa vad vi gjorde tillsammans? GICK TILL LAGUNEN! No shit.


Gänget ;)



Gissa om vi blev sugna på Antonias digitala undervattenskamera. Mums.




Jag vet inte hur länge vi underhöll oss med det här ^^



Det är nog det här som är livskvalité.



Det har även blivit ett x antal plump matcher med dessa filurer.


Adam är iväg på sin dykarkurs nu och jag ska gå och checka in oss i förväg på segelbåten strax. Sju ikväll åker den och vi är tillbaka på fredag :D Förväntningarna är skyhöga.  

Over and out!

/Elina


Ärlig Bitch

Och så var vi i Airlie Beach.



Vi har såsat vid lagunen idag, mycket fint.




Elina läser Hungerspelen, riktigt bra bok för övrigt.



Cheers! :D

//Adam & Elina


Schack matt!

Det har blivit många kortspelskvällar här down under, men nu har vi upptäckt schack. Det har definitivt sin lilla charm. Tävlingsinriktade som vi är så gör vi såklart alla spel och dylikt till turneringar. Bäst av 10, först till 5 och nu i schack, först till tre.


Adam gick in med lite för mycket självförtroende ikväll med sina 2-0...


... schack matt Adam!!


Måste även presentera vår granne, en liten och nyfiken grön prick!


Don't worry, be happy.

Kvällens drottning, Elina.


Tourist Retreat

Befinner oss nu på vårt avlägsna hostel i Town of 1770/Agnes Water. Mitt i ingenstans. Perfekt för att återhämta sig efter några slitsamma farmdagar.


Fingarna återhämtar sig sakta men säkert...


Medan förkylda Elina vilar och kurerar hyrde jag mig en cykel och tog mig ut på egen upptäcktsfärd.
Trots (tack vare?) Elinas frånvaro en mycket härlig dag.


Skojar Elina, du är jätte snäll.







Ikväll åker vi vidare igen. Mot Airlie Beach. Där ska vi tillbringa en vecka i väntan på att åka ut med segelbåt till The Whitsunday Islands och Stora Barriärrevet. En av höjdpunkterna på denna resa. Kommer bli succéeeeee!!

Får se om vi lyckas övertyga våra nyfunna tyska vänner att komma upp dit och underhålla oss medan vi väntar..

Hej.Då.
/Adam


Flashback Jr.

Då gör jag också en liten flashback i väntan på bussen som går härifrån om 5 långa timmar.

En liten kärleksförklaring till vårt mysiga Banana Benders i Brissie this is.


Mitt i smeten men ändå i småstan



Home sweet home & vår granne



Grannen igen, close up.



Solnedgång från balkongen


Yours sincerely, Elina.


Flashback Byron

Medans vi sitter och väntar på bussen som ska ta oss från Bundaberg till Town of 1770 (diggar namnet) slänger jag upp några goa bilder från härliga Byron Bay. Skönt litet backpackerställe. 
Redan 4 veckor sen vi var där, shit vad tiden drar iväg :O


Stranden vaarje dag.




Tog oss en promenix längs havet till Australiens östligaste punkt. Hyfsad natur. Hyfsad utsikt.








            Fick syn på en sällsynt örn. Tydligen ett "once in a lifetime moment" enligt fågelexperten. Flickan ovan är dock inte lika sällsynt. Tycker mig se henne överallt, var jag än går... Och vårt rum ser ut som det gör.
Här har vi fått ligga o lyssna på spyor och snarkningar en hel natt. 



Solnedgång vid stranden.



En sån skulle man ha. ( bilen hade man ju inte heller tackat nej till ;-) )
Läs texten den som kan :P


Nu ska vi rulla vidare norrut!
Heippa Hei. /Eder Adamus


Platsen Gud glömde

Idag lämnar vi Bundaberg, platsen som Gud glömde.

Dock trivs vi med italeienarna, koreanen och finskan. Men mot nya äventyr!





Chao!!

//Elina


Svart och guld

För att kunna stanna här på andra sidan och se till att pengarna inte rinner iväg lever vi väl ungefär som fattiga studenter. Veckans fynd presenteras av Black & Gold, B-produkter ungefär som Coop Extras . Billigt och bra helt OK.


Såhär ser i princip hela kylen ut



Vår gata och vår bakgård här i Bundaberg


Viktor förresten! Jag hittade en stor död tusenfoting när jag städade här om dagen, kanske var det den du pratade om :)

//Elina


Två veckor i Bundaberg blev två dagar i helvetet

25 cent per meter, inte ens två kronor, värt.

Envisa som vi var så skulle jag och Adam såklart hit och jobba på en potatisfarm, även om alla våra nyfunna vänner varnade oss och sa att vi bara kommer ångra oss. Glada och förväntansfulla åkte vi hit (9 timmar i buss) och fann ett rent slavjobb... Jag tar det från början.

Vi kommer till farmen 06.00 på måndag morgon och får veta att vi ska rensa ogräs i potatislandet (vi trodde att vi skulle plocka potatis) heeeela dan. Som grädde på moset får vi veta att vi inte alls får timlön som vi trodde, utan att vi får betalt per meter vi rensar. Mer exakt 25 cent/meter. Detta innebär att om vi ens ska tjäna 10 dollar/timmen (70 kronor) måste vi alltså rensa 40 meter i timmen vilket snabbt visade sig vara omöjligt. Efter cirka två timmar börjar dessutom ryggen, axlarna och knäna värka, den 40 gradiga solen bränner mot huden, det är helt vindstilla och fingrarna blir snabbt sönderslitna av den torra och steniga jorden. Sen, när klockan blir lunchdax, är vattnet man tagit med sig varmt och det enda man har att äta är lite tonfisk och nötter. Man försöker svalka sig men får panik av värmen och vet bokstavligt talat inte vart man ska ta vägen.

När man kommer hem helt slut och färdig ser man ut som en lortgris och snart slås man av tanken att man ska upp precis lika tidigt imorgon för att göra exakt samma sak igen... Det finns inte ord att beskriva hur mentalt påfrestande det är för att inte tala om den fysiska biten.



Nåväl, detta var måndag och vi gjorde samma sak igår, tisdag. Gårdagen gav oss cirka 400 kronor för 9 timmars arbete så vi bestämde oss för att sluta helt och åka vidare, bort härifårn. För att locka oss att stanna när vi berättade detta så ringde dom och sa att vi får börja med potatisplockningen idag (125 kr/timmen) så det blev inte att åka... Jag har på toppen av allt blivit sjuk och vågar inte ge mig ut för att jobba, men vi får se vad Adam säger som är ute och sliter i hettan nu.

Jo och rubriken. Vi tänkte som stanna här två veckor för att jobba, men så blir det knappast. Kanske pottisplockning veckan ut. Kanske.


Men sen är det ju så att vi fortfarande är i Australien (WOOOOHOOOO) och det finns masser att vara glad över! Så nu slutar jag deppa och kurerar järnet! Ingen höjdare att vara sjuk i detta heta land.

Puss och kram! <3

/Elina


BOOOM!

Nu har vi haft ett lite för långt uppehåll, och dåligt med Internet. Men nu släpper vi bomben. Håll i hatten, för nu har vi hittat WiFi på McDonalds! :D


Ja tyvärr, idag blev det Donken till lunch (första och sista gången)...

Det var lite sorgligt att lämna Brisbane och Banana Benders, vårt hostel där vi träffat masser med trevligt folk. Men vem vet, i det här backpackerlandet ser vi dom kanske igen. Men det sjukaste och roligaste vi gjort är utan tvekan SKYDIVEN som äntligen blev av!!




60 sekunders fritt fall, 4200 meter ovan jord. Mäktigt är ordet!

Vi har verkligen stormtrivts i Brisbane. Och eftersom Swedish House Mafia spelar där om några veckor kanske vi får ta en tripp tillbaka dit snart :D

Två veckor i denna härliga stad har gått riktigt fort, och vi har hunnit umgås med folk från lite överallt, kännt livskvalitén flöda och dessutom fått vårt första jobb och tjänat ihop lite australiensiska slantar.


Allrummet med toppenutsikt över solnedgången. Här har det blivit många hårda kortspelsmatcher.


Hoff, en till sån här jävla solnedgång (FOTOGRAF: ELINA ISAKSSON KRUUKKA)...


Brisbane från färjan på väg till jobbet. Inte illa med färjor som lokaltrafik. Rena rama sightseeingen.


Utsikten från Richards och Susans balkong, våra rika bossar. Killen till höger hittade jag (Elina) när jag städade bland mögel och annat smått och gott i deras garderob. Helt sjukt hur mycket grejer man kan ha.


Poolen på baksidan som jag (Adam) har spenderat timmar med att spola ren. Resten av tiden spenderades med målarpenseln i högsta hugg.

Och vad vi lämnade Brisbane för är Bundaberg, här väntar farmarbete med start imorgon 05.30. Vi bor med en korean och två italienare (backpackers såklart) i ett helt eget hus, sharehouse som det heter här. Igår introducerade dom oss för Bundabergs uteliv och idag slappar vi bara och laddar batterierna.


Här bor vi nu. Från vänster: Matsal. Elina. Dörrlist. Diskbänk. Stekpanna. Trädörr. Röd skärbräda plus kniv.


Igår lyxade vi till det med mumsig carbonara och en av alla Bundabergs lokalproducerade drycker. Romen och ölen återstår att smaka.

Sammanfattat: Det här är livskvalité.

Peace!


Nya bekantskaper

Kul med lite nya bekantskaper från jordens alla hörn :)


Sara och Elina njuter av kvällens bakelser i Brisbane


Utgång med Tory, Lucas och Shaz i Surfers Paradise, och Beer Pong i Byron Bay!




Högtryckstvättens bästa vän

Nyligt hemkommen från andra arbetsdagen som trädgårdsmästare hos en rikemansfamilj med pool och egen djungel på bakgården, och stans bästa utsikt över skyskraporna. Sliter som ett djur med högtryckstvätten hela dagen, medan Elina sitter här hemma o Skypar o äter riskakor.

Vi trivs som handen i handsken på vårt nya hostel i Brisbane. Sköna typer som bor här. Och nu kan vi stanna här ett tag till, eftersom att jag fixat jobb åt Elina också på samma ställe. Hon ska tvätta klääääder! 

Jag åkte själv en sväng och hälsade på koalorna o kängururna här i Brisbane också. Får inte nog av dom där härliga typerna! :D



Fick inte behålla honom :( 
men spindeln fick gärna stanna kvar..



Slappat en dag på konstgjord strand och minihav, mitt bland Brisbanes skyskrapor. Allt hittar dom då på ;)
men härrligt vare!

Nu är nog chokladmoussen klar. Här ska fredagsmumsas!

Ha de!
/Sir Adam


Några gröna sköna

Djurlivet är helt fantastiskt här på andra sidan. Färggranna fåglar, leguaner, ödlor, spindlar, gräshoppar, kängurur, koalor, kokaburror och en massa annat överallt! Igår följde vi och alla andra hostelgäster en spännande match mellan en ödla och gräshoppa här på altanen. I andra bordet satsade dom på gräshoppan, och visst, han vann! Eller det vill säga, han kom undan ödlans gap.





Adam sliter i nån trädgård på andra sidan stan, och jag har själv också fått jobba lite i morse här på hostelet. Skurat, putsat toaletterna och tömt soptunnorna. Som lön är nattens boende gratis! Mycket fint.

Och det kommer krävas en hel del arbete om vi ska klara oss här i detta dyra land. Vi skaffade australiensiska simkort till mobilerna för ett bra tag sen, men inte har det hjälp. Sviiinigt dyrt at ringa här. Gick 10$ på ett 17 minuter långt inrikes samtal. Det vill säga 70 svenska riksdaler... Hallelujah.

Annars är jag jättesugen på semla! Pussar från Elina <3
(kanske nån vill posta mig en?)


Det flyter på!

Long time no see!

Solen steker i Brisbane och Adam har fått ett trädgårds jobb för imorgon och fredag. Det flyter alltså på! Vi har hunnit med lite allt möjligt sen sist. Bland annat hunnit umgås med Sara, en supergullig tjej från Schweiz som vi stötte på i både Byron bay, Surfers paradise och till slut här i Brisbane.


Vårt första boende i Brisbane(vi har bytt) var inte det trevligaste.

Det häftigaste hittills är lugnt sagt Skycoastern (film i inlägget nedan) som fick oss båda ur balans. När vi hissades upp undrade vi båda vad vi gett oss in på. Det är den sortens aktivitet som får dig att på allvar börja tänka på livet efter döden, om det nu finns ett sådant.


Vår nuvarande stad, Brisbane. Vi gillar den här bron.

Igår åkte vi till Byron Bay för Skydive, men åter igen var naturens krafter inte på våran sida. Frustrerande att åka två timmar i bil till Byron, sedan fördriva 5 timmar på stan för att vänta på bättre vindar och sedan sätta sig i samma bil och åka tillbaka dom där två timmarna utan att ha hoppat. Nåväl, vi försöker igen på lördag! Dessutom fick jag ju lite fina bilder på folk i staden och på stranden ^^






Matt av solen?

Nu är det dax för middag, spaghetti med stekt lök och ägg. Adam kom precis från djurparken! Magen kurrar.

XOXO Eliiiina!


Det värsta vi gjort i våra liv


RSS 2.0