Nu släpper vi nästa bomb!

Jahapp... då var det väl dax igen! Nu vet vi inte hur vi ska sammanfatta allt som har hänt. Men ungefär det här har vi hunnit med sen sist.

I fredags för en vecka sen hoppade vi på segelbåten Anaconda III för att ta oss ut till Whitsundays och Stora Barriärrevet. I tre dagar och tre nätter guppade vi fram över Stilla Havet och snorklade och dök med sköldpaddor, hajar, nemo, delfiner och massor av färgglada varelser och koraller. Adam tog dessutom dykarcertifikatet! (awesome!!!)

Efter segelturen sprang vi mot bussen som tog oss 18 timmar söderut till Rainbow Beach. Samma kväll vi anlände hann vi med att besöka en enorm sanddyna och se på en otrolig solnedgång. Morgonen efter delades vi in i små grupper och hoppade in i våra jeepar för att köra ut på världens största sandö, Fraser Island. Tur att vi valde den typen av tur eftersom vi fick köra själv längs stranden (och på vänster sida!!) och i djungeln. Bumby ride, indeed. Första kvällen slog vi upp våra tält vart vi sov två nätter mitt i en cyklon. Kallt och regningt, men som tur var vägde sällskapet upp det dåliga vädret. Våran grupp bestod av oss, fyra norrbaggar och två tyskar. Mycket trevliga prickar allihopa :D Fest var det båda kvällarna och även vildhundarna (dingos) joinade.

Efter Fraser kom vi tillbaka till ett översvämmat Rainbow Beach och fick reda på att inga bussar går söderut från samhälllet. Vi fick minst sagt lite panik eftersom vårat flyg från Brisbane ner till Melbourne gick dagen därpå. Elina ringde till vårt flygbolag och fick prata med en riktig idiot. Det enda hon sa var att alla detaljer Elina gav var fel och att hon inte kunde hjälpa till med något överhuvudtaget. LESS. När vi morgonen efter precis ställt in oss på att lifta får vi veta att bussen går!! På 20 minuter bokade vi biljetter och packade ihop vår blöta packning. Puh! 

Och nu är vi häääär i Melbourne! Vad vi har hittat på här kommer i ett senare inlägg. Nu börjar vi med lite bilder från seglingen, enjoy! :D


Vi hoppade iland på paradisstranden Whitehaven Beach med världens finkornigaste sand. Perfekt för att rengöra smycken eller slipa ner knapparna på sina badbyxor så dom inte går att använda nå mer... 

 


Hem ljuva hem. Livet på däck var helt underbart.

 

En promenix i sanden på stranden.
Adam gör sig redo för dykning i Stora Barriärrevet på 18 meters djup. Elina ler.Inga små varelser. Stora som... ja, stora var dom.Vi fick riktigt smaskig mat på båten, det gällde bara att inte hamna sist i kön...Elina känner chillet på däck."Eat the box" blev kvällens underhållning. En sjuuuuk solnedgång. 


I nästa inlägg bombar vi er med bilder från Fraser Island.

Chao!

/Elina och Adam


Kommentarer
Postat av: Ella

Åhhh vilka härliga bilder! :D

2012-03-09 @ 10:34:56
URL: http://ellakruukka.blogg.se/
Postat av: mk

fyfan vad härligt!

2012-03-11 @ 14:14:48
Postat av: milka

Jag blir så avis! Härliga bilder!! :)

2012-03-11 @ 22:38:05
URL: http://milkaf.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0